ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Αξίζουμε κάτι καλύτερο;

Πρόσφατα, μετά από 5-6 ώρες αναμονή, ενημέρωσαν δεκάδες ασθενείς που περίμεναν να βγάλουν μια απλή ακτινογραφία, ότι το μηχάνημα είναι χαλασμένο.

Καλά κύριε Πρόεδρε, κύριε Διευθυντά μου, κύριε Γενικέ μου, Υπουργέ μου, μηχάνημα δεν είχατε, που σημαίνει ότι δεν φροντίσατε, δεν το συντηρήσατε, δεν προβλέψατε, δεν λειτουργήσατε αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, ούτε στοιχειώδη ευαισθησία για τους αρρώστους, να τους πείτε εγκαίρως, πηγαίνετε κάπου να πληρώσετε βρε παιδί μου. Βρε ανόητοι, που νομίζατε ότι υπάρχει φροντίδα τσάμπα και μάλιστα την ώρα που σας έπιασε εσάς. Κουτοί, έ κουτοί!

Αυτά που συμβαίνουν είναι απίστευτα. Και κανείς δεν τιμωρείται ποτέ. Ούτε η υπεύθυνη για την συντήρηση- επισκευή εταιρεία, ούτε ο υπεύθυνος για να την ελέγξει αν δεν την έλεγξε, ούτε όποιος σχεδιάζει τέτοια πρόχειρα σχέδια για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς. Γιατί, κύριοι μη μου πείτε πως δεν γνωρίζετε την ανάγκη να υπάρχουν τέτοια σχέδια, που καλοπληρώνονται κιόλας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εγώ νομίζω, ότι επειδή πληρώνουμε τα σχέδια, κάποιος πρέπει και να πληρώνει όταν αυτά δεν λειτουργούν. Αλλά, τι λέμε τώρα. Εδώ κλείνεις ραντεβού με γιατρό στο ΙΚΑ, ένα και δύο μήνες πρίν, την τάδε μέρα, την τάδε ώρα, πάς εκεί στις δώδεκα και μαθαίνεις ότι ο γιατρός έφυγε πρίν από καμιά ώρα. Και τα άφησε όλα τα ραντεβού σίξιλα. Και δεν τρέχει τίποτα.

Σιγά σιγά, αποκτήθηκε απάθεια ακόμη και για την περίπτωση που θα σκάσει μύτη η τηλεόραση, ο μεγάλος υπερασπιστής του ανθρώπινου πόνου, απουσία αληθινού ενδιαφέροντος από εκείνους που θα έπρεπε.

Και με την ευκαιρία που έπιασα το θέμα αυτό, θα περάσουμε μια βόλτα για να δούμε και φέτος, δουλεύει άραγε όπως και πέρυσι αυτό το περίφημο οδοντιατρικό στα εξωτερικά ιατρεία; Αν δουλεύει ακόμα όπως και πέρυσι, κάποιοι αξίζουν εισαγγελέα.


Και μετά, πως να μην δουλεύει έτσι το σύστημα;