ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Σαντορίνη για Πάσχα;

με αφορμή τα 2 χρόνια


Φυλλάδιο στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά οι ρυπογόνες, βλαβερές και επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται στο κουφάρι του βουλιαγμένου στην Καλντέρα κρουαζιερόπλοιου εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την ανέλκυση του πλοίου.

Στο φυλλάδιο παρουσιάζεται το «πράσινο διαβατήριο» του πλοίου.
Πράσινο διαβατήριο για ένα πλοίο είναι η καταγραφή των ρυπογόνων υλικών κατασκευής και εξοπλισμού του.
Το πράσινο διαβατήριο συντάχθηκε με βάση τα στοιχεία που παρείχε η πλοιοκτήτρια εταιρία και όπως προκύπτει απουσιάζουν από την λίστα εκείνες οι ουσίες που με βάση τον ΙΜΟ ( Διεθνής Οργανισμός θαλάσσιας Προστασίας) θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες για το περιβάλλον.

Στο φυλλάδιο αναφέρονται αναλυτικά οι ρυπογόνες ουσίες του πλοίου, καθώς και δηλώσεις επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι «το κουφάρι είναι μια βραδυφλεγής βόμβα. Αν μείνει εκεί, στο μέλλον θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ’ ότι ο καθαρισμός και η ανέλκυσή του».

Με την συμπλήρωση 2 χρόνων από το ναυάγιο, τα μέλη της Επιτροπής, όχι μόνον δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα τους, αλλά αντιθέτως, εντείνουν τις προσπάθειές τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και φορέων της Σαντορίνης αλλά και εκτός αυτής, για την ανάγκη απομάκρυνσης του πλοίου από τα νερά της Καλντέρας.


Σε ότι αφορά πάντως την στάση που εμφανίζει τελευταία η πλειοψηφία των κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού, μέλη της Επιτροπής σχολιάζουν πως αποδεικνύει ότι είτε πολλοί λειτουργούν με την λογική του «δώσε ημίν σήμερον»,
είτε δεν έχουν κατανοήσει -δεν θέλουν ή δεν μπορούν, όπως είπαν- τους κινδύνους από την παραμονή του πλοίου στα νερά του νησιού.

πηγή γιά τα παραπάνω είναι το http://exoumekaileme.blogspot.com εδώ

Πριν από λίγο για το ίδιο θέμα αναφέρεται και το negenia
με παραπομπή και σε ερωτήσεις της κυρίας Παπαρήγα και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ η ανάρτηση
του neagenia