ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ραντεβού για τον Κορυδαλλό;

Τριάντα ραντεβού με στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Κορυδαλλό, το Πειραιά και τον κεντρικό μηχανισμό έχουν ήδη προγραμματιστεί από στελέχη της γραμματείας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κίνησης Δεκαεξάχρονη Πόλη.
Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει...
Χτες το βράδι, μου έλεγε ένας φίλος από τα παλιά, πόσο ανησυχεί ένα παραδοσιακό στέλεχος της περιοχής, που ακόμα δεν έχει χτυπήσει το δικό του τηλέφωνο.
Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει, πολλά στελέχη έχουν ήδη δεσμευτεί ανοιχτά για ενεργή στήριξη των "Δεκαεξάχρονων" στις Δημοτικές και σε λίγο θα γίνει πατημός για την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Και -αλλος φίλος, με πληροφόρησε-, ότι πρίν εκλεγεί ο επικεφαλής, μισό τουλάχιστον ψηφοδέλτιο θα έχει δοθεί στην δημοσιότητα. Πρωτότυπο; Ναι. Αλλά όχι αδύνατο για τους τύπους αυτούς, που άλλωστε έχουν δηλώσει από την αρχή "Θέλουμε να τα ανατρέψουμε όλα".

Ποιός θα είναι όμως ο υποψήφιος Δήμαρχος; Θα προέρχεται από τον κορμό του ΠΑΣΟΚ; Θα είναι γνωστό στέλεχος της αυτοδιοίκησης ή θα είναι κάποια ευρύτερη προσωπικότητα;
Κάτι έχω αρχίσει να υποψιάζομαι...

Θα καεί το πελεκούδι!


Τα παιδιά, που χτες είχαν συναντήση με τους εργαζόμενους στο Δήμο, μου έστειλαν το ακόλουθο δελτίο τύπου και το δημοσιεύω.


Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο.

[16xroni5.jpg]


Δελτίο τύπου

Με την ευκαιρία της συνάντησης κλιμακίου μας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού (18-6-2009).

Με την σημερινή επίσκεψη - συνάντηση εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον μας για μια διαρκή συνεργασία και ενημέρωση.

Για μας, η αξιοκρατία και η διαφάνεια, εκτός από θέσεις αρχών, αποτελούν ισχυρές προϋποθέσεις για μια σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία όποιου οργανισμού.

Αποτελούν επίσης θεμέλιο της εργασιακής ειρήνης και ουσία δημοκρατικής λειτουργίας.

Η έλλειψη αξιοκρατίας, επιδεινώνει τα προβλήματα σε οποιονδήποτε οργανισμό έχει ως αποστολή να παράγει ένα έργο, απογοητεύει τους αδικούμενους, αποθρασύνει τους ευνοούμενους και εισάγει ένα άθλιο πρότυπο αξιών.

Η ανάληψη από μέρους μας της ευθύνης και της πρωτοβουλίας που επιδιώκει την

διαμόρφωση και έκφραση ενός μεγάλου, συνειδητού και πλειοψηφικού ρεύματος για την πόλη, θα συνεχιστεί. Και πιστεύουμε θα εξελιχθεί θετικά.


Η αυτό-οργάνωση για μια δεκαεξάχρονη πόλη, είναι η μορφή, το εργαλείο, για την ισότιμη και δημιουργική συνάντηση όλων των γνήσιων, ανήσυχων, προοδευτικών, δημιουργικών, αναγεννητικών ατόμων και ομάδων της πόλης με σκοπό να την αλλάξουν, ξαναδίνοντάς της πράσινο χρώμα, εφηβική νεότητα και δύναμη, νεανικό όραμα και προοπτική, σύγχρονο- ανθρώπινο πρόσωπο και μέλλον.

Σε αυτόν τον δρόμο, πιστεύουμε εκ των πραγμάτων, στην συμπαράταξή μας με τους εργαζόμενους.