ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου, στον Πειραιά

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα στον Πειραιά, με εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και με εργαζομένους, κατά την επίσκεψή του σε μικρομεσαία επιχείρηση, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση της οικονομίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αμέσως μετά, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αγορά ασφυκτιά. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν και η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει την απειλή της ανεργίας.

Απ' την άλλη, τα τελευταία χρόνια, το κράτος είναι το κράτος της πελατειακής σπατάλης, των αδιαφανών οικονομικών συναλλαγών, με ισχυρούς και «ημέτερους».

Είμαι πεπεισμένος, μετά τη συνάντησή μου με τους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες, ότι μαζί μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί.

Αλλά αυτό θα γίνει, όχι ρίχνοντας νέα βάρη στη μικρομεσαία επιχείρηση, στον εργαζόμενο και στον πολίτη, αλλά στηρίζοντας την ανάπτυξη μέσα από την τόνωση της αγοράς. Στηρίζοντας την απασχόληση, νοικοκυρεύοντας ένα κράτος, που σήμερα σπαταλά πελατειακά και με αδιαφάνεια. Και δημιουργώντας ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα φέρει καινούργιο πλούτο στη χώρα.

Θέλω να ξέρουν όλοι ότι, θα είμαι κοντά στον εργαζόμενο, κοντά στη μικρομεσαία επιχείρηση, κοντά στους κοινωνικούς φορείς, για να βάλουμε ξανά μπροστά την Ελλάδα. Το μπορούμε.

το βίντεο στο neagenia