ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Δολοφονικό χτύπημα.

Δεξιά σημαίνει φασισμός και τρομοκρατία! Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων...



Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων για τα γεγονότα σήμερα στην ΑΣΟΕΕ..!
ΕΚΟΦ, ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ, RANGERS… ΔΑΠ--ΝΔΦΚ
Οι δολοφόνοι επιστρεφουν…

Ημερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, η παράταξη της Νεας Δημοκρατίας στα Πανεπιστημια, θυμηθηκε τις ακροδεξιες της καταβολες. Εκατοντάδες φοιτητές έγιναν μάρτυρες της βίαιης, αιματηρής και αναίτιας επίθεσης τραμπούκων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ από πανεπιστήμια της Αθήνας, εναντίον μελών του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ καθώς και μελών της ΠΑΣΠ.
Πιο συγκεκριμένα, στις 17:00 το απόγευμα, πάνω από 150 ανθρωποειδή με διακριτικά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, υπό την καθοδήγηση των επικεφαλής της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ και της ΔΑΠ Αθήνας, εισεβαλαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο εξοπλισμός τους προδίδει ότι επρόκειτο για μια οργανωμένη απόπειρα δολοφονίας φοιτητών και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος. Πτυσόμενα γκλοπ, μαχαίρια, λοστοί, κουκούλες, κράνη, πέτρες και ξύλα ήταν μερικά μόνο από τα σύγχρονα «πολιτικά επιχειρήματα» που παρουσίασε η παράταξη της Δεξιάς.
Η συγκεκριμένη ομάδα τραμπούκων, συνεπικουρούμενη από γνωστές φιγούρες από το χώρο της ακροδεξιάς, επιτέθηκε με λύσσα και πρωτοφανές μίσος εναντίον ανυποψίαστων φοιτητών, συνδικαλιστών τησ Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης, με αποτέλεσμα τη διακομιδή μελών της ΠΑΣΠ, στο νοσοκομείο.
Η εν λόγω δολοφονική επίθεση δεν προκαλεί έκπληξη σε οποιονδήποτε έχει γνώση των πρακτικών που ακολουθεί η ΔΑΠ τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά Πανεπιστήμια με στόχο την αποπολιτικοποίηση της νεολαίας και την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου. Εξάλλου, πρόκειται για τη δεύτερη οργανωμένη επίθεση Δαπιτών εναντίον συνδικαλιστών της ΠΑΣΠ μέσα σε μία εβδομάδα, αφού είχε προηγηθεί αντίστοιχη επίθεση στο Οικονομικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών.
Δημιουργούνται, όμως, εύλογα ερωτήματα:
 Ως πότε οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος του Ο.Π.Α. θα «ξεχρεώνουν γραμμάτια» και θα αρνούνται να καταδικάσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές;
 Ως πότε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα «διαπαιδαγωγεί» τη νεολαία της στις λογικές της ΕΚΟΦ, των Κεντυφρων και των Ρείντζερς, πρακτικές που τόσο πολύ έπλυξαν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο;
 Έχουν γνώση οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για τις τακτικές της φοιτητικής νεολαίας του κόμματός τους;
 Έτσι οραματίζονται την ανασύσταση της ΕΦΕΕ τα ηγετικά στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τα οποία πριν μία εβδομάδα παρευρίσκονταν στις συνεδριάςεις για την πραγματοποίηση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και σήμερα οργάνωναν και πρωτοστατούσαν στη δολοφονική αυτή επίθεση;
Ως ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων διατρανώνουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι όσο και να μας προκαλούν, όσο και να μας εκβιάζουν, δεν θα τους ακολουθήσουμε στο δρόμο της βίας και τρομοκρατίας.
Καλούμε, όμως, τις Πρυτανικές Αρχές, αλλά και τη Σύγκλητο του Ο.Π.Α., να καταδικάσουν, επιτέλους, με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα εν λόγω φαινόμενα. Καλούμε το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, να περιφρουρίσει, πάση θυσία, το άσυλο και τη δημοκρατική ομαλότητα, να καταδικάσει τις μεθόδους της ΔΑΠ και να απομονώσει τους φασίστες και τους τραμπούκους που εκτρέφει στους κόλπους της.
Η απάντηση όλων των φοιτητών, απέναντι στους επίδοξους δολοφόνους, θα είναι πολιτική και θα διασφαλίζει ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί χώρο ελευθερης και δημιουργικής έκφρασης όλων των απόψεων και ιδεών και σε καμία περίπτωση, αρένα επίδειξης φασιστικών και ρατσιστικών διαθέσεων και συμπεριφορών.
Η απόπειρά τους να φοβίσουν, να εκβιάσουν και να επιβληθούν διά της βίας στο χώρο των ελληνικών Πανεπιστημίων να είναι σίγουροι ότι θα πέσει στο κενό.
Π Α Σ Π ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

από σίβυλλα