ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

"αθόρυβα" ΤΟΣΥΝ! Με ΤΟΣΥΝάρχες έτοιμους για "το σάλτο της γάτας" ενόψη Δημοτικών...

Τον Απρίλιο, είχα σχολιάσει ένα βίντεο για το ΤΟΣΥΝ Ξάνθης, με αφορμή γεγονότα στο νομό (ΕΔΩ η ανάρτηση και το βίντεο του Απριλίου)

Απομονώνω ένα κομμάτι:

"...Λεφτά δεν σπρώχνονται, προβλήματα πολλά υπάρχουνε, είναι και δυό μεγάλοι εχθροί που εμφανίζονται:
  • Η γραφειοκρατικοποίηση, που μετατρέπει σε κλειστό και δυσκίνητο ή "ελεγχόμενο μαγαζί" το κύτταρο της Νεολαίας.
  • Και η αδρανοποίηση. Που προωθείται σκόπιμα ή προκύπτει ως φυσική συνέπεια..."

Έτσι ... και χειρότερα,
χτες στο φιλικό ιστολόγιο του Κορυδαλλού, ο blogger χρησιμοποιεί την φράση "δεκανίκι του Δήμου", και εκφράζει την απογοήτευσή του αφού -πραγματικά όπως φαίνεται καθαρά-, το ΤΟΣΥΝ είναι άπρακτο.
(Εδώ η ανάρτηση του ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ)


Εδώ το site του ΤΟΣΥΝ Αταλάντης, που μου έστειλε και ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα (ευχαριστώ και εύχομαι χρόνια πολλά)

Γενικότερα φίλοι μου έχω να πω αυτό για τα ΤΟΣΥΝ και τα ΕΣΥΝ και όλα τα πραγματάκια της νεολαίας.

Όλα αυτά, έχουν ένα νόημα μόνο αν οι νέοι μπορούν να πουλήσουν λίγη τρέλα. Να υπερβούν τους μπαμπάδες και τους προϊσταμένους μιας ιεραρχίας.
Διαφορετικά μιλάμε για διοικητικά συμβούλια "επί των νέων" (υπάληλλοι και χειροκροτητές ανώτερων βαθμίδων πραγματικής εξουσίας, που δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία).
Από κάτι τέτοιους, είτε είναι στα κόμματα είτε είναι ψωνάρες που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια καριέρα, στην εξουσία εγώ προτιμώ τους άλλους.
  • Διαφωνώ με αυτούς που κάθονται απέξω, αδρανείς και αμέτοχοι, αλλά σέβομαι την απόστασή τους. Να μην θέλουν δηλαδή με αυτόν τον τρόπο να ξεφτυλίζονται συμπληρώνοντας τα τοπικά συστήματα μοιρασιάς εξυπηρετήσεων.
  • Δεν πιστεύω στην ελλειμματική, κατά την γνώμη μου, αντίδραση των νέων τύπου "ρεσάλτο". Αλλά από το "σάλτο της γάτας", προκειμένου να αναπαράγουν νέοι μικροί πολιτικοί το χάλι των μεγάλων, προτιμώ χίλιες φορές το μοναχικό ρεσάλτο του καθενός μας.


4 σχόλια:

Αντώνης Παπαγόρας είπε...

Πρώτη φορά επισκέπτομαι το blog σας και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ καλό. Προφανώς όμως δεν γράφω για να μιλήσω για σας αλλά επί της ουσίας οπότε περνάω στο ψητό. Σχολιάστηκε σε αυτό το κείμενο το άρθρο μου για τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. και θέλω να κάνω την εξής διευκρίνηση: είναι δικές μου απόψεις και δεν εκφράζουν κατά ανάγκην το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αταλάντης σαν συμβούλιο. Όσον αφορά τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. σαν θεσμό αξίζουν τεράστιας κρητικής για τις πρακτικές που έχουν εφαρμόσει οι εκλεγμένοι τους αλλά πρέπει πάντα να αναλογιστεί κανένας και τις συνθήκες. Ο θεσμός σαν ιδέα είναι πρωτοποριακός αλλά από τη δομή που του δόθηκε έχει τέτοιες αδυναμίες που δεν του επιτρέπουν να κάνουν κάποια από αυτά το ''σάλτο της γάτας'' όπως το χαρακτηρίσατε. Δεν είναι όμως και όλα τα ΤΟ.ΣΥ.Ν. ίδια και δεν γίνονται και μόνον όσα μαθαίνεται πάντα. Εγώ για παράδειγμα και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω έχω χάσει μόνο 2-3 Δημοτικά Συμβούλια σαν Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αταλάντης. Φαίνεται πουθενά; Δεν μπορεί να το έχουν κάνει και άλλοι; Το αναφέρω το παράδειγμα γιατί ακόμα και από το νομικό πλαίσιο των ΤΟΣΥΝ (Ν.3443), περιγράφονται σαν θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των νέων σε τοπικό επίπεδο. Προφανώς δεν ωραιοποιώ μία κατάσταση η οποία δεν αρέσει ούτε σε εμένα που την αντιμετωπίζω αλλά η ιδέα που τα διέπει είναι πανέμορφη και αυτήν υποστηρίζω.

Αντώνης Παπαγόρας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
istos είπε...

αγαπητέ Αντώνη,
χρόνια πολλά.
Όπως είδες ανέβηκε διπλό το σχόλιό σου...
Ευχαριστώ που σχολίασες. Θα σκεφτώ λιγάκι τις παρατηρήσεις σου τώρα τα Χριστούγεννα και ίσως να συμπληρώσω ένα νέο σχόλιο.
Πάντως νομίζω ότι γενικότερα δεν διαφωνούμε και φυσικά δεν είχα ισοπεδωτική πρόθεση.

Στέλνε μου ότι δραστηριότητες θα ήθελες να προβληθούν. Και άρθρα προσωπικά ή ανακοινώσεις.
Πάντα ανοιχτός θα είμαι.

Αντώνης Παπαγόρας είπε...

Χρόνια πολλά και από εμένα!
Δεν σε θεωρώ ισοπεδωτικό και για αυτό σχολίασα. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος έχει ίδια ή διαφορετική άποψη από τη δική μου αλλά το αν έχει το στοιχειώδες πνεύμα συνεννόησης για μια συζήτηση και κρατάει κάποιο επίπεδο. Χαίρομαι να συζητάω με επιχειρήματα και από τη στιγμή που διέκρινα ένα τέτοιο πνεύμα δεν είχα λόγο να μην απαντήσω.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση ''συνεργασίας'' και την ανταποδίδω προτείνοντας να στέλνεις και εσύ Νέα-Άρθρα και να αναρτείς Σχόλια στο blog του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αταλάντης.

Επί της ουσίας είναι ένα τεράστιο θέμα το συγκεκριμένο που πρέπει να γραφτούν πολλά σχόλια εκατέρωθεν, προκειμένου να εξαντληθεί. Δεν την προχωρώ λοιπόν περισσότερο και αναμένω το επόμενό σου σχόλιο, όταν θα έχεις σκεφτεί το θέμα.

Και πάλι Χρόνια Πολλά και σε εσένα και στους αναγνώστες του ιστοτόπου αυτού!