ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

"Με την ευλογία της Εκκλησίας" παράνομο Λατομείο.





Εδώ και πολλά χρόνια έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Εκκλησίας (12 Αποστόλων) μέσα στην περιοχή Θέρμου.Έτσι λοιπόν οι αρμόδιοι της Εκκλησίας δεν αγόρασαν Πέτρα Θέρμου σε ένα από τα δύο νόμιμα Λατομεία που υπάρχουν στο Δήμο Θέρμου αλλά σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερο να κάνουν εξόρυξη στο 1 μέτρο από την Εκκλησία.Στη συνέχεια της έρευνάς μας διαπιστώσαμε ότι το τοιχείο το οποίο ήθελε να κατασκευάσει η Εκκλησία έχει σχεδόν τελειώσει....και λέμε σχεδόν γιατί εδώ είναι το ενδιαφέρον.Όπως θα προσέξετε στην άκρη του τοιχείου που έχει σταματήσει εδώ και χρόνια φαινεται η φθορά της πέτρας και του τσιμέντου για όποιον θέλει να καταλάβει από πότε έχει σταματήσει η κατασκευή του τοιχείου.Ακριβώς δίπλα στην εκκλησία φυσικά βλέπουμε την <<φρέσκια>> πέτρα που η εξόρυξή της συνεχίζει και δε σταματά άσχετα με το τοιχείο που δεν προχωρά...




Και εδώ μπαίνει το ερώτημα ποιόν καλύπτει η Εκκλησία;;

(η συνέχεια)
Θέρμο Αιτολοακαρνανίας

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ο κύριος Μπενετάτος στη Νίκαια έχει νοικιάσει εργαζόμενους από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού!!!

(Ιστορικό)
Στις 13/2/2010, στο βίντεο από το www.halkidona.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Νίκαιας αναφέρει το θέμα με τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους από την ΔΕΕΠΑΠΕΚ του Δήμου Κορυδαλλού Αθλητικό οργανισμό του Δήμου Νίκαιας.


Ακολουθούν αναπαραγωγές και αναρτήσεις άλλων ιστολογίων και αίτηση - ερώτημα από δυο Δημοτικούς Συμβούλους. Η αίτηση Διάκου - Ψαρρού, που έγινε στις 26/2/2010,έχει αποδέκτες τον κύριο Δήμαρχο, και τους κυρίους Βράκα και Ευθυμιάδη και αναφέρει:
"Επιθυμούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως, σχετικά με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, πόσοι εργάζονται σ’ αυτές και ποια είναι η απασχόλησή τους με οποιανδήποτε σχέση εργασίας ;

Επιβεβαιώνετε ή διαψεύδετε τις πληροφορίες ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που πληρώνονται από το Δήμο Κορυδαλλού μέσω νομικών προσώπων ή της Δ.Ε.Π.Α.Π.Ε.Κ. και απασχολούνται στο γειτονικό Δήμο της Νίκαιας ;

Παράλληλα, θέλουμε να μας γνωστοποιήσετε ποια σχέση συνεργασίας διέπει τον κ. Λευτέρη Λιναρδάτο, πρώην εργαζόμενο του Δήμου Κορυδαλλού με το Δήμο ή με Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου. Είναι έμμισθη ή όχι και αν ναι ποιο το ύψος της αμοιβής και πως έχει προσδιοριστεί αυτό;"

Με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, (15 Μαρτίου) διαβιβάζεται στην Περιφέρεια Αττικής η αίτηση. Το έγγραφο του ΥΠΕΣ καταλήγει: "...παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους και την υπηρεσία μας για τα αποτελέσματα των ενεργειών σας..."


Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, προέκυψε η ακόλουθη "έγγραφη απάντηση του κυρίου Μεντζελίδη προς τον κύριο Διάκο, (αριθμ. πρωτοκ: 11079, 22-03-2010 η οποία από ότι ανέφερε σε εμάς ο κύριος Διάκος έφτασε στα χέρια του μία μέρα μετα. Φυσικά φροντίσαμε να την έχουμε σε αντίγραφο.
Παρακαλούμε να κάνετε την σύγκριση ερώτησης και απάντησης.

Το δικό μας πρώτο σχόλιο είναι ότι:
όχι μόνο δεν δίνεται ικανοποιητική απάντηση, αλλά οι απορίες μεγαλώνουν.

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να λυθούν όλες οι απορίες μας και ότι είναι απαραίτητο για να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες την αλήθεια. Οι ενέργειές μας θα είναι άμεσες.
Για τις ενέργειες αυτές και για το αποτέλεσμά τους, από τον τύπο και από το κεντρικό μας ιστολόγιο, θα ενημερώνουμε τους πολίτες
.

Αναδημοσίευση από ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Υ.Γ Για όποιον δεν το ξέρει, η Νίκαια κατέχει το τελευταίο σφυροδρέπανο που κυκλοφορεί σε όλο το λεκανοπέδιο. (Το βαστάει ο Δήμαρχος κύριος Μπενετάτος). Ο κύριος Κασιμάτης, διέσπασε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και βγήκε Δήμαρχος με την υποστήριξη του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ ΤΟ 1821








Βρείτε το στο ΛΙΓΑΠΟΛΑ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο Σωκράτης Ξυνίδης για τις "αυθόρμητες" αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες.



Εγκύκλιο προς όλες τις κομματικές οργνανώσεις του ΠΑΣΟΚ, κοινοποίησε σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Βουλευτής κ. Σωκράτης Ξυνίδης, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς καταδικάζει, "φαινόμενα δημιουργίας προκατασκευασμένων δήθεν "αυθόρμητων" αυτοδιοικητικών "πρωτοβουλιών" που σαν στόχο, παρά το περιτύλιγμα, έχουν τη δημιουργία προκριμάτων ή ακόμη και τετελεσμένων με φόντο τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, το ερχόμενο φθινόπωρο."

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αφού επισημαίνει ότι "οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων δεν αποκτούν πλεονεκτήματα" διατυπώνει με έντονο τρόπο την δυσαρέσκειά του αλλά και την άποψη, ότι



"ενδεχομένως θέτουν το ενδιαφέρον τους για την έκφραση
υποστήριξής τους από το Κίνημα σε δυσμενέστερη θέση."


Η παρέμβαση του κ. Σ.Ξυνίδη -διατυπωμένη με αυστηρότητα και εναρμονισμένη στο πνεύμα των όσων προβλέπονται στο καταστατικό του κόμματος- καταλήγει με την ακόλουθη προτροπή:


"Για τους παραπάνω λόγους τα μέλη του Κινήματος και ιδίως τα μέλη των οργάνων του έχουν απόλυτη υποχρέωση όχι μόνο να απέχουν από τέτοιες κινήσεις αλλά και να τις αποτρέπουν. Οι σχετικές διαδικασίες με τις οποίες θα αποφασιστεί η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους θα ανακοινωθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου και θα γίνει με συντεταγμένες και κατασταικές διαδικασίες"
πηγή: Νεολόγος

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Πολιτικός, κυριολεκτικά με αρχίδια!



Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Κορυδαλλός, "Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων"

την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 και ώρα 19:30
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Κορυδαλλού (Σολωμού 2-4 Κορυδαλλός), παρουσιάζουμε το βιβλίο του Gazi Kaplani «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων» και συζητάμε με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση & μετανάστης».
Με αφορμή ένα λογοτεχνικό έργο, αναπτύσσουμε πολιτικό διάλογο για ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά στην κοινωνική συνοχή και στον ρόλο των ΟΤΑ στην ένταξη των μεταναστών...
Περισσότερα, στο "ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 16χρονη πόλη"
μέσω sibilla

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σχολιασμός για τον "βασικό σχολιασμό" της 02/03/2010.

Αναδημοσίευση απο το Neagenia



Είναι αλήθεια...
Μας προσκαλούν πολλοί αυτές τις μέρες "να περάσουμε απέναντι" στην κυβέρνηση.
Εμείς βέβαια, δεν γίνεται να περάσουμε "απέναντι" γιατί δεν μπήκαμε εντός...


Από την άλλη πλευρά, όσο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα (είναι και αναγκαίο), να ασκήσουμε κριτική και να δημιουργήσουμε αντίσταση, απέναντι σε κάθε μορφή κοινωνικής και οικονομικής αδικίας, από όπου και αν προέρχεται, τόσο, υπολογίζουμε και τα εξής:

  • Μέσα στη βάση της δημοκρατικής παράταξης, παραμένει κυρίαρχο το στοιχείο της "θολούρας", που κατά περίπτωση εκδηλώνεται και ως όψιμη ανησυχία ή ως πιέση ομάδων ή προσώπων με στόχο διαπραγμάτευση και συμβιβασμό.
(Πολύ κακές προϋποθέσεις για την κατάστασή μας).

  • Δυστυχώς, κοιτώντας και "αριστερά μας", εξακολουθούμε να βλέπουμε αγκυλώσεις στην φρασεολογία και στην δράση και απουσία στην πρόταση για έναν άλλο δρόμο και έλλειμμα αξιοπιστίας, παρά την υποτιθέμενη συνέπεια που προφασίζονται οι ηγεσίες.

  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε οποιαδήποτε σύγχυση ανάμεσα στους υγιείς και δίκαιους αγώνες των μη προνομιούχων, με τις κραυγές των ακραίων στοιχείων, των εθνικιστών και των νεοφασιστών που αναθαρρεύουν όσο εντείνεται η κρίση.

  • Η ιδέα των ομαδοποιήσεων, είναι επίσης άγονος δρόμος. Εύκολα συνήθως ελέγχονται σε οργανωμένες δομές, τέτοιες που αναπαράγουν το πρόβλημα (η πρόθεση δεν παίζει ρόλο, η κατάληξη μετράει).

Έχοντας αυτά υπόψη, νιώθουμε όλους αυτούς, που εδώ και χρόνια, παραμένουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αισθάνονται όμως πολιτικά άστεγοι. Είναι τύπος ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ, που απλώς, οι άλλοι ανένταχτοι γύρω του συχνά δεν τον πιστεύουν και δεν τον γουστάρουν... Η κρισιμότερη διαφορά του με αυτούς, είναι ότι αυτοί μίσησαν το ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτός το αγάπησε. Και ο ένας ανένταχτος και ο άλλος, δίκιο έχουν. Και οι δύο τους όμως μέχρι τώρα χάνουνε...

Και τα χρόνια περνούν...


Αυτά τα όνειρα μας προκάλεσε ο σημερινός Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας


ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ

"και τα παιδιά που χάσανε την μπάλα
που δεν τους βγαίνουν τα όνειρά τους
βλέπουν να χάνεται η στεριά τους
και δεν το θέλουν
και φοβούνται
πως όλα τώρα θα' ναι λίγα και μικρά
κι ούτε τα λάθη τους δεν θα' ναι πια μεγάλα"