ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΥ -και όχι μόνο- ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ.
Εκδήλωση που λαμβάνει ιδρυτικό χαρακτήρα νέας κίνησης στον Κορυδαλλό, αύριο το βράδυ στις ΠΛΕΙΑΔΕΣ. Το μήνυμα για τον Χρήστου είναι "ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΟΥ (βρες έναν άλλο ρόλο και το συζητάμε). Το μήνυμα για τον Κασιμάτη είναι "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ, ΠΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ".
Αυτά και άλλα διατυπώνονται αύριο, όπως προκύπτει μετά από προσεκτική παρατήρηση του περιεχομένου και της διαδρομής του "πράσινου blog" neagenia αλλά και της διακήρυξης που τα λέει καθαρά και φέρει τον τίτλο "για μια δεκαεξάχρονη πόλη", θέλει "να τα ανατρέψει όλα" και προφανώς μόνο από τον τίτλο φαίνεται ότι δεν ταιριάζει σε τίποτα από τα ήδη γνωστά και αναμενόμενα από το πλαίσιο των υπαρχόντων παραγόντων.
Το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, προφανώς ενημερώνεται, αλλά η κίνηση δεν φαίνεται να ενοχλεί, αφού δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε λόγος ταύτισης με κάποια προσωπική στρατηγική.
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ, δεν έχει λάβει καμία πολιτική απόφαση και το κάθε πρόσωπο εκφράζει "ελεύθερα" μια δική του θέση.
Ιδιαίτερη κινητικότητα έχει προκαλέσει βέβαια, η ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, στη βάση της ισοτιμίας και σε πλαίσιο δημιουργίας μιας νέας συλλογικότητας, την οποία έχει διατυπώσει προς όλους η νέα κίνηση, με άξονα αναφοράς τη διακήρυξη. Και είναι αυτό φυσικό, αφού η νέα κίνηση, διαμορφώνει μεν ένα ρεύμα αποδοχής αλλά δεν ορίζει επικεφαλή για την πιθανή εξέλιξη σε παράταξη, και θα λύσει αυτό το θέμα με διαδικασία κάλπης (;) μετά από λίγους μήνες και ταυτόχρονα με την εξέλιξη του προγράμματος που θα προτείνει.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αποκαλυπτική παρουσία ενός άλλου πολύ ενδιαφέροντος δικτυακού τόπου για τον Κορυδαλλό (blog korydallos) , με πολλές φωτογραφίες και ζωντανή παρουσίαση της καθημερινότητας στην πόλη.