ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ο επικεφαλής των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών «αποκαλύπτεται» στο Facebook




Σε σοβαρή καταστρατήγηση των κανόνων ασφαλείας υπέπεσε η σύζυγος του Τζον Σάουερς, ανώτατου Βρετανού διπλωμάτη και μελλοντικού αρχηγού της MI6, των μυστικών υπηρεσιών κατασκοπείας της Βρετανίας.

Η Σέλι Σάουερς ήταν ενεργός χρήστης του Facebook και μέσω της σελίδα της έγραφε για την προσωπική ζωή του ζευγαριού. Άθελα της, αποκάλυπτε λεπτομέρειες για τον τόπο διαμονής του ζεύγους, για την οικογένεια τους, για τα ταξίδια και τις διακοπές τους. Επίσης, έγραφε για την κοινωνική τους ζωή, για τους φίλους του συζύγου της στο διπλωματικό σώμα και στο χώρο των γραμμάτων και τεχνών.

Ο Βρετανός "αρχικατάσκοπος" σε διακοπές

Το εκπληκτικό είναι ότι δεν έβαλε κανέναν «φραγμό» για το ποιός μπορεί να περιηγηθεί στη σελίδα της. Καυχιόταν μάλιστα προς τους φίλους και συγγενείς της όταν αποφασίσθηκε ότι ο σύζυγος της επρόκειτο να αναλάβει την MI6. Θεωρητικά όλοι οι χρήστες του Facebook από όλο τον κόσμο – περίπου 200 εκατομμύρια –μπορεί να είχαν πρόσβαση.

Ο Σάουρες πρόκειται να αναλάβει την MI6 τον Οκτώβριο. Μέχρι τώρα είναι ο μόνιμος πρέσβης της Βρετανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι βρετανικές Αρχές «κατέβασαν» την σελίδα από το ίντερνετ μόλις αντιλήφθηκαν το σοβαρό παράπτωμα.

πηγή
http://www.foreignpress-gr.com