ΚΟΜΒΟΣ - komvos - ΚΟΜΒΟΣ

Αυτοσχέδιο περιοδικό του internet ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ και όχι μόνο

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008

ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΩΔήλωση του Υπουργού Παιδείας:
"Το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μαθητές",
"Ο συνήγορος του πολίτη, δεν μπορεί να κάνει πολιτική"

(αναλυτικά πατήστε εδώ και εδώ )

Με λίγα λόγια, ο Ευρωπαίος κύριος Στυλιανίδης, εννοούσε καθαρά: συνήγορε, μην μου κολλάς πολύ. Υπουργείο είμαστε και ότι γουστάρουμε κάνουμε!

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο Υπουργός Παιδείας, προσπάθησε να "αδειάσει" στην γωνία του τον συνήγορο του πολίτη , ο οποίος όμως, όχι μόνο δεν "κότεψε", αλλά, -στην πτωχή νεοελληνική- τα πήρε στο κρανίο και του έψαλε το πάτερ ημών ανάποδα.
Τον τσαμπουκά
Συνήγορο του Πολίτη κ. Γιώργο Καμίνη, μπορείτε να απολαύσετε εδώ

(περιληπτικά)
«ο Συνήγορος του Πολίτη δέχεται αναφορές, οι οποίες συχνά τον υποχρεώνουν να παρεμβαίνει σε θέματα που αποτελούν αντικείμενο έντονης πολιτικής ή ακόμη και ιδεολογικής αντιπαράθεσης, γι’ αυτό και φροντίζει οι παρεμβάσεις του να έχουν ως μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα, τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις, που έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη».
Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι το γεγονός ότι το επίμαχο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη δόθηκε στη δημοσιότητα προτού παραληφθεί από το υπουργείο Παιδείας, «επ’ ουδενί δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό περί υπέρβασης αρμοδιότητας εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη, ούτε βεβαίως αποδυναμώνει τις θέσεις του ως προς την ουσία του ζητήματος, τις οποίες άλλωστε η αρχή έχει επανειλημμένα διατυπώσει εδώ και πολλά χρόνια».
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, κύριε Υπουργέ κάνε όσες προσευχές θέλεις. Αλλά θα συμμορφώσω εγώ εσένα και όχι εσύ εμένα.